#veckansyrkesdörr Basel & Lars Olof

#veckansyrkesdörr är hashtagen vi använder för att lyfta fram personerna som matchas och möts genom Yrkesdörren. Genom #veckansyrkesdörr kommer våra deltagare att svara på frågor om sitt möte och vad som hänt sen dess. Den här veckan har vi pratat med Basel och Lars Olof. Basel kommer ursprungligen från Syrien och har jobbat med marknadsföring av bil och fordon, och Lars Olof är egenföretagare som arbetar med interaktionsdesign.

Basel
OBS. Det är bara Basel som är med på bild, tyvärr fanns det inte någon bra bild på Basel och Lars Olof tillsammans.

 

“Det är viktigt att personer som Basel får utrymme att göra det han kan göra, att Sverige krattar manegen.”

När och i vilken stad träffades ni? 

Lars Olof: Vi träffades för ungefär ett år sen på ett kafé i Örebro. Basel är en väldigt driven människa och kom väl förberedd till mötet. Han hade en affärsidé [Basels företag RPM Auto Studios hjälper bilhandlare att ta fram marknadsföringsmaterial] och visste vad han ville, sen var det bara för mig att supporta honom.

 

Förmedlades några kontakter?

Lars Olof: Han ville ha tillgång till en lokal för sin verksamhet, så jag tipsade honom om 3-4 personer som kände till fastighetsmarknaden i Örebro.

Basel: Mostly though, we talked about the business in general and Lars Olof pointed to some general issues with the Swedish advertising market.

After the meeting, Lars Olof helped me get access to some basic services for the business, for example an internet service provider. Lars Olof and another employee gave us some tips about which one to choose and were very helpful. 

 

Ledde kontakterna till jobb? 

Basel: In a way, the job was already “created”, but Lars Olof helped me come up with some ideas to help me get more clients.

 

Skulle ni rekommendera Yrkesdörren? Om ja, varför? 

Basel: Yes, definitely. Through Lars Olof and Yrkesdörren I was able to get in touch with people who were in the same line of work as I was and get tips about how to start a business here in Sweden.  Now my company RPM Auto Studio, which provides car dealers in the Örebro area with media and advertising material, is overbooked!

Lars Olof: Ja, det tycker jag absolut! Det jag uppskattar är att det är en väldigt konkret sak man kan göra även om man har begränsat med tid, det är ett rimligt engagemang.

 

Har ni några övriga kommentarer? 

Lars Olof: Det är viktigt att personer som Basel får utrymme att göra det han kan göra, att Sverige krattar manegen. Basel har erfarenhet från att göra det han gör på andra marknader och det har funkat där, så varför skulle just Sverige vara mer problematiskt? I det här fallet har det ju gott bra, men mer allmänt tror jag att det är viktigt att drivna personer som Basel får så bra förutsättningar som möjligt. 


Föregående inlägg Nästa inlägg