#veckansyrkesdörr Anna & Abir

#veckansyrkesdörr är hashtagen vi använder för att lyfta fram personerna som matchas och möts genom Yrkesdörren. Genom #veckansyrkesdörr kommer våra deltagare att svara på frågor om sitt möte och vad som hänt sen dess. Den här veckan har vi pratat med dörröppnaren Anna som jobbar på Technogarden, ett konsult- och rekryteringsföretag som riktar sig till teknikföretag, och deltagaren Abir från Bangladesh som är masterstudent i Business Administration på Jönköping International Business School.

 

Anna och Abir

“I saw Yrkesdörren as an opportunity to network so that I can find a job that allows me to stay in Sweden.  My wife and I really love this country, so we’d very much like to stay here.”

 

 

När och var träffades ni? 

Anna: Abir och jag träffades för cirka två veckor sedan på ett kafé i centrala Göteborg. Mötet flöt på ett väldigt naturligt sätt. Jag hade tittat på samtalsmanuset på Yrkesdörrens hemsida innan, men hade inget utskrivet med mig.

Abir:
Anna and I had quite a good discussion and got to introduce ourselves. Anna asked questions about my background, how I ended up in Sweden, and what my future plans were. Since it was the first meeting through Yrkesdörren for both Anna and me it was a learning experience for us both.

 

Förmedlades några kontakter? 

Anna: Jag har slängt ut lite krokar. Jag har tyvärr inte jättemånga kontakter inom Abirs område (business administration), men jag fortsätter försöka. Jag lade också upp en bild av oss på Instagram och LinkedIn som har fått bra spridning, så det är ju positivt.

Abir: I saw that one of Anna’s contacts commented on her LinkedIn post about a vacancy, but by then the deadline had already passed unfortunately. Still, I took that as a sign that people were giving it some serious thought. Also, Anna told me that she has emailed a few of her contacts, but is still waiting for a response.

 

Skulle ni rekommendera Yrkesdörren? Om ja, varför? 

Anna: Jag skulle absolut rekommendera Yrkesdörren, och har också gjort det till mina kollegor. En kollega har redan haft tre träffar genom Yrkesdörren som hon varit nöjd med. Jag lade också upp bilden på mig och Abir just för att uppmuntra andra ett engagera sig.

Abir: Absolutely, it’s a very good platform. Thanks to my meeting with Anna, I got to reach about 60 people [de som gillade/kommenterade Annas sociala medier-inlägg]. If at least one or two of those people have me in mind the next time they or one of their contacts are recruiting, then I will have increased my chances of finding my job quite a bit. Right now, I’m a master’s student at the Jönköping International Business School. Since my thesis is due in May, I saw Yrkesdörren as an opportunity to network so that I can find a job that allows me to stay in Sweden.  My wife and I really love this country, so we’d very much like to stay here.


Föregående inlägg Nästa inlägg