#veckansyrkesdörr Annika och Mollee

#veckansyrkesdörr är hashtagen vi använder för att lyfta fram personerna som matchas och möts genom Yrkesdörren. Genom #veckansyrkesdörr kommer våra deltagare att svara på frågor om sitt möte och vad som hänt sen dess. Den här veckan har vi pratat med Annika och Mollee. Annika jobbar på Nobel Center och som projektledare för ett övergripande skolprogram inom Stockholms stad och Mollee, som ursprunligen kommer från USA, har erfarenhet från både kultur- och skolvärlden (som bildlärare). De träffades i höstas och har fortsatt hålla kontakten sen dess.

 

6CB9344B-62C7-4BD7-899C-C27B6320B961.JPG

“I feel like I’ve gained a colleague and a friend in a way that I wouldn’t have imagined having in Sweden.”

 

När och var träffades ni?

Annika: Vi träffades på Nobelmuséet i bistron. När vi satt i bistron kom några av mina kolleger förbi och ville hälsa på Mollee, och hon följde också med på vernissage efteråt.

Mollee var en fantastisk matchning visade det sig. Jag själv har tidigare erfarenhet från att jobba i skolvärlden och har nu gått in i museibranschen, och Mollee har gjort den omvända resan. Så vi hade ett väldigt bra utbyte.

Mollee: We’ve also met a bunch of times after that first meeting. Professionally, we’re in unison, and so in a way we’ve been able to be professional mentors to each other and exchange ideas.

 

Förmedlades några kontakter? 

Mollee: Since we first met, Annika has opened up a whole new world to me. She’s introduced me to a lot of interesting people, and she’s also given me some great tips about how I can “market” myself professionally here in Sweden.
Ledde kontakterna till jobb eller praktik? 

Annika: Just nu har jag ingen möjlighet att anställa folk, men jag tror att ju fler personer i mitt nätverk Mollee kommer i konakt med, desto större chans att hon hittar något som passar henne.

Mollee:  Meeting Annika has been transformative in the sense that while it hasn’t led to a specific job, it has shifted my perspective and my ideas about where I want to go from here professionally. For now, I’ve decided to continue working while also pursuing a PhD in Museum Education. This gives me an opportunity to develop my thoughts about the field and where it could go in the future.

 

Skulle ni rekommendera Yrkesdörren? Om ja, varför? 

Annika: För att de som kommit till Sverige ska integreras måste alla ställa upp, och Yrkesdörren är ett enkelt sätt att dra sitt strå till stacken. Det är också utvecklande på ett personligt plan eftersom du får träffa någon du annars inte skulle träffa; du får själv ett större nätverk på köpet. I Mollees och mitt fall blev vi dessutom vänner.

Mollee: I would definitely recommend Yrkesdörren, it’s a fantastic organization. It has allowed me to access a broad professional network that I woulnd’t have had access to otherwise. After meeting with Annika, I feel like I’ve gained a colleague and a friend in a way that I wouldn’t have imagined having in Sweden.


Föregående inlägg Nästa inlägg