#veckansyrkesdörr Hani

#veckansyrkesdörr är hashtagen vi använder för att lyfta fram personerna som matchas och möts genom Yrkesdörren. Genom #veckansyrkesdörr kommer våra deltagare att svara på frågor om sitt möte och vad som hänt sedan dess. Den här veckan har vi pratat med Hani, som är högskoleingenjör med inriktning mot flygteknik från Aleppo i Syrien. Intervjun genomfördes på engelska.

Utöver att svara på frågorna nedan berättade Hani också för oss om utmaningarna med att komma till Sverige. Vi tycker att det är viktigt att inte bara belysa de som snabbt får jobb eller praktik genom Yrkesdörren, utan också de som fortfarande kämpar på. Hani kom till Sverige för snart ett år sedan men väntar alltjämt på att få besked om uppehållstillstånd. Vi på Yrkesdörren håller tummarna för att Hanis kompetens tas tillvara och att antingen Volvo eller någon annan arbetsgivare med behov av Hanis kunskaper hör av sig till honom. (Asylsökande har rätt att arbeta och praktisera i Sverige.) Hani jobbar för närvarande som volontär i Götene.

 

hani

 

“I’ve already told others about it…”


Who did you meet?
I met Nicholas who works at Volvo Cars.

When did you meet and where? 
We met in June in Gothenburg.

Did you get any contacts?
Yes, after the meeting Nicholas got in touch with a contact of his who works with HR (human resources) for Volvo in Skövde, which is close to where I live.

Did your meeting through Yrkesdörren lead to an internship/job?
Not yet, as I still haven’t heard back from Nicholas’ contact.

Would you recommend Yrkesdörren? Why?
Yes, I’ve already told other people about it.


Föregående inlägg Nästa inlägg