#veckansyrkesdörr Abd alhadi

#veckansyrkesdörr är hashtagen vi använder för att lyfta fram personerna som matchas och möts genom Yrkesdörren. Genom #veckansyrkesdörr kommer våra deltagare att svara på frågor om sitt möte och vad som hänt sedan dess. Den här veckan får vi höra från Abd alhadi från Syrien som träffade Morgan Gripson, grundare av kontorshotellet WeSpace i Halmstad. Intervjun genomfördes på engelska.

 

abd_mini

 

“I got an internship at WeSpace, the coworking space that [my door opener] is in charge of.”

Who did you meet?
I met Morgan Gripson, the founder of WeSpace company.

When did you meet and where?
We met in early 2016 in Halmstad.

Did you get any new contacts?
Yes, I did, I was fortunate to meet many wonderful people.

Did your meeting through Yrkesdörren lead to an internship/a job?
Yes, I got an internship at WeSpace, the coworking space that Morgan is in charge of. My tasks included building a system to re-install Windows OS on laptops in an automated way, fix laptop software and prepare breakfast each day. The internship lasted January-March 2016. I left after that because I got another internship in Malmö.

Would you recommend Yrkesdörren? Why?
In my area, most asylum seekers speak neither Swedish nor English. So I think Yrkesdörren can’t help those people, though perhaps it could if there were door openers speaking Arabic. However, when asylum seekers start learning Swedish or English, then I would recommend them to use Yrkesdörren.


Föregående inlägg Nästa inlägg