4 tips inför volontärdagen

Den 5 december uppmärksammas varje år som Internationella dagen för volontärarbete. Vi tror att volontärdagen är en fantastisk men en bortglömd dag. Gör en insats och anmäl dig till någon av de fyra projekten.

ÖppnaDörren hjälper nya och etablerade svenskar att mötas, genom någon av dessa fyra initiativ kan du träffa någon med en helt annan bakgrund än du själv, över en fika eller middag. Det är lätt, går snabbt och är roligt!

  • Yrkesdörren fokuserar på att skapa nya möten på arbetsmarknaden.
  • Invitationsdepartementet är middagsklubben för nya och etablerade svenskar.
  • Kompis Sverige skapar vänskapsband mellan människor från olika bakgrunder
  • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.

Volontärdagen (Internationella dagen för frivilligas arbete för ekonomisk och social utveckling) är en av FN:s internationella temadagar. Dagen instiftades för 30 år sedan, 1985 för att uppmärksamma omvärlden på hur viktiga volontärer är för personer i utsatta situationer och infaller den 5 december varje år, nästa gång den 5 december 2016.

Följ oss på Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter.


Föregående inlägg Nästa inlägg